• Imprimeix

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi personalitats i entitats destacades en la preservació i la difusió de la llengua catalana

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 21 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

11/04/2017 13:04

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica. 

El Govern ha acordat avui concedir la Creu de Sant Jordi a diverses personalitats i entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre aquests, n'hi ha que han destacat per una trajectòria relacionada amb la llengua catalana. Són els següents:

Joan Martí Castell

Filòleg. Per la seva tasca acadèmica en els terrenys de la dialectologia, la història social de la llengua, la sociolingüística i la lexicografia. Primer rector de la Universitat Rovira i Virgili, ha ocupat distints càrrecs de responsabilitat en institucions científiques, incloent la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut Interuniversitari Joan Lluís Vives, dels quals en fou president.

Llibreria Serret

Per l’esforç constant per preservar i difondre els valors de la cultura i la llengua catalana. Aquest és un establiment de referència al Matarranya i a les Terres de l’Ebre per la intensa activitat cultural que desplega. Ha organitzat un gran nombre d’actes que inclouen exposicions, presentacions de llibres, conferències o taules rodones.