• Imprimeix

El Govern reforça la formació del professorat de català de les comunitats catalanes d'Europa

La Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea i la Direcció General de Política Lingüística fomenten la creació d’una comunitat de pràctiques entre el professorat de llengua catalana de les comunitats catalanes d’Europa

16/06/2017 14:06
Formació
El Centre Català de Luxemburg acull el segon curs de formació per al professorat de català de les comunitats catalanes d’Europa els dies 16, 17 i 18 de juny. La iniciativa s’inscriu en el Pla de foment de l’aprenentatge de la llengua catalana a l’exterior, que impulsen conjuntament la Secretaria d’Afers Exteriors i la Unió Europea del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
 
El curs, impartit per la Direcció General de Política Lingüística, s’inaugura amb un parlament del president del Centre Català de Luxemburg, Jordi Gairín, i amb dues intervencions, des de Barcelona, de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i de la directora general de Relacions Exteriors, Marina Falcó. Aquesta formació proposa acompanyar els assistents en el procés de creació d’una comunitat de pràctiques virtual per compartir coneixement i crear-ne de nou de manera col·laborativa. En definitiva, crear una xarxa de professorat de català a Europa.
 
El Centre Català de Luxemburg acollirà, en aquesta trobada, professionals dels casals catalans de Basilea, de Berlin, de Brussel·les, de Colònia, de Munic, de Roma, de Sevilla, de Zuric i de l’Associació Catalana d’Hamburg. També participarà de la formació una persona de la Direcció General de Relacions Exteriors del Departament d’Afers Exteriors que, des de l’Àrea de la Catalunya Exterior els donarà el recolzament necessari en la dinamització de la xarxa creada per aquest professorat. Aquest recolzament en la dinamització, facilitarà la creació col·laborativa de nous materials i recursos didàctics per a les comunitats catalanes a l’exterior i, per tant, l’enriquiment d’aquesta línia d’actuació.