• Imprimeix

El I Premi Ramon Amigó i Anglès reconeix projectes d'investigació en l'àmbit de l'onomàstica

14/12/2016 12:12
I Premi Ramon Amigó i Anglès
La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré, han lliurat el I Premi Ramon Amigó i Anglès a Sílvia Veà Vila, doctora en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili.
 
El guardó, convocat per la Fundació URV a través del Departament de Filologia Catalana, i dotat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, reconeix la figura del toponimista reusenc Ramon Amigó (1925-2011), deixeble d’Enric Moreu-Rey, que va publicar quinze reculls onomàstics i en va assessorar desenes.
 
Sílvia Veà Vila va obtenir el grau de doctora amb una tesi sobre la toponímia del seu municipi, Vinebre. El projecte que ha presentat per rebre el premi se centra ara en el municipi de la Torre de l’Espanyol, amb la idea de continuar més endavant amb Ascó, més les Camposines, i completar així la comanda Hospitalera d’Ascó. El jurat ha examinat 8 candidatures al premi, que s’ha concedit per unanimitat.

El guardó, que recorda la figura del toponimista reusenc, s’ha concedit a la doctora en Filologia Catalana Sílvia Veà