• Imprimeix

'El Sol i la Lluna', un projecte d'inserció sociolaboral que barreja l'art i la llengua en forma de conte

21/04/2017 13:04
'El Sol i la Lluna'

El Centre de Normalització Lingüística d’Osona, La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic i l’Associació Tapís han fet possible el conte El Sol i la Lluna, en què s'integren l'aprenentatge de la llengua, l’art i un projecte d’inserció sociolaboral. La publicació està disponible en paper i en versió digital. En la versió en paper es pot descarregar l’aplicació Aurasma per a mòbils i tauletes i així es poden veure les il·lustracions del llibre en moviment i escoltar la narració.

Els alumnes del nivell elemental 1 dels cursos de català per a adults del Servei Local de Català de Vic han adaptat al català la llegenda lituana “El Sol i la Lluna”, a partir de la proposta d’una companya del curs. Han tingut l’oportunitat de treballar les quatre competències lingüístiques: comprensió oral, comprensió lectora, expressió oral i expressió escrita d’una llengua que ara estan aprenent i que no fa gaire desconeixien del tot. 

Per altra banda, els alumnes de 9 a 15 anys del curs de dibuix i tècniques pictòriques de La Farinera CAVV han il·lustrat el llibre. Han completat el text amb les imatges i han tingut l’oportunitat de conèixer el procés de fabricació del paper i l’elaboració de la publicació. Aquest centre n'ha fet, també, les animacions i la interactivitat. A més, els joves de Tapís hi han intervingut des de la fabricació del paper fins a la impressió, la distribució, la venda i la difusió. 

Finalment, cal destacar la col·laboració de Jordi Arqués, Joan Crosas, Dolors Rusiñol i Lluís Soler, que hi han posat les veus; El 9 Nou i al 9 tv, en el suport tècnic, i l’Escola de Música i Conservatori de Vic, en la presentació del llibre.