• Imprimeix

El TERMCAT, amb el suport del Departament de Salut, publica un diccionari en línia amb els termes relacionats amb La Marató de TV3

12/12/2016 08:12
Terminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

El TERMCAT se suma a les actuacions relacionades amb La Marató de TV3 i, amb el suport del Departament de Salut, ha preparat un diccionari en línia que recull els termes bàsics dels problemes de salut que són el centre d’interès de l’edició d’aquest any, la Terminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

El recurs ofereix més de 200 fitxes amb els termes més freqüents emprats en aquest àmbit, amb definicions, notes explicatives i equivalents en castellà, anglès i francès. S’hi poden consultar termes com ara commoció medul·lar, ictus isquèmic, lesió cerebral traumàtica, neurorehabilitació o teleictus.

L’obra s’ha elaborat també gràcies a la col·laboració dels especialistes de l’Institut Guttmann, la Societat Catalana de Neurologia i la Unitat d’Ictus i Hemodinàmica Cerebral de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El recull terminològic es presenta acompanyat per un relat immersiu en què es contextualitzen alguns dels termes més destacats que es fan servir en la identificació i el tractament d’aquests problemes de salut.

La Terminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques segueix la línia de col·laboració que, des de fa anys, manté el TERMCAT amb els lingüistes del portal lingüístic ÉsADir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), per identificar els casos més rellevants des del punt de vista comunicatiu en cada edició de La Marató. Aquesta cooperació es va materialitzar l’any passat en el Diccionari de malalties metabòliques. Obesitat i diabetis, i en les edicions anteriors s’havia concretat en apunts i comentaris específics en el portal de la CCMA i del TERMCAT.

El recull s’afegeix a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més d’un centenar de títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.