• Imprimeix

El TERMCAT participa en un simposi sobre terminologia i traducció a Bucarest

13/11/2017 11:11
Bucarest

El TERMCAT participa al Simposi Internacional sobre Terminologia i Traducció que es duu a terme els dies 13 i 14 de novembre a la capital de Romania. La Universitat de Bucarest organitza el simposi amb el suport de l’Associació Europea de Terminologia (AET) i l’Agència Universitària de la Francofonia. En aquest marc, el TERMCAT presentarà una comunicació sobre la seva activitat com a Centre de Terminologia, i participarà també a l’Assemblea General de l’Associació Europea de Terminologia (AET). El TERMCAT s’encarrega de la Secretaria Executiva i la Tresoreria de l’AET.

El simposi se centra en la terminologia com a disciplina acadèmica i en les diverses terminologies pròpies dels diferents àmbits d’especialitat —especialment en aquesta ocasió de l’àmbit del medi ambient—, i en les relacions que es poden establir amb la traductologia i l’aprenentatge de llengües.

Hi participaran prop d’una quarantena d’especialistes provinents de països com ara Romania, Gran Bretanya, França, Itàlia, Polònia, Hongria, Algèria, Japó, Brasil, EUA, etc. La terminòloga Sandra Cuadrado hi presenta una ponència titulada “Missió, activitats i productes del Centre de Terminologia TERMCAT”.

Vinculada al simposi es duu a terme l’Assemblea General de l’Associació Europea de Terminologia, en què participa el TERMCAT com a responsable de la Secretaria Executiva i de la Tresoreria de l’Associació. Està previst que s’hi aprovin els comptes anuals, la memòria d’actuacions, la planificació d’accions per al 2018 i la designació de la seu de la propera Cimera Europea de Terminologia.

El TERMCAT és un consorci de la Direcció General de Política Lingüística adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.