• Imprimeix

El TERMCAT presenta el resum de les actuacions més destacades de l’any

14/12/2016 08:12
Consell de Direcció del TERMCAT

El Consell de Direcció del Consorci TERMCAT, reunit aquest dimarts, 13 de desembre, s’ha reunit per fer el seguiment de les actuacions en curs. Durant la trobada s’ha presentat un resum gràfic de les accions més destacades dutes a terme durant l’any, i s’han analitzat els principals indicadors qualitatius i quantitatius que permeten avaluar el funcionament del Centre de Terminologia.

El Consell de Direcció és l'òrgan encarregat de vetllar en general per la consecució de les finalitats pròpies del Consorci, i de proposar a les institucions que el constitueixen les mesures que consideri adequades per al desenvolupament de la seva activitat. Sota la presidència de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Sra. Ester Franquesa, hi són representats els tres ens consorciats: la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Entre l’activitat presentada es poden destacar els 66 productes terminològics amb intervenció del TERMCAT en què s’ha treballat durant l’any, els 30 productes editats o els 118 diccionaris disponibles dins de la col·lecció Diccionaris en Línia. També ha merescut atenció la feina feta per assajar nous formats de difusió de la informació terminològica, des de vídeos breus a formats interactius, passant per infografies i relats immersius. S’han destacat igualment les iniciatives creades per arribar a col·lectius d’usuaris específics, com ara el portal Terminologia Jurídica, la feina feta en el projecte de nou Diccionari enciclopèdic de medicina o la col·laboració amb el diari digital Via Empresa. També s’ha recordat la celebració recent d’una nova edició dels Espais Terminològics, la jornada de debat que aquest any s’ha dedicat a la Creació terminològica, de Ramon Llull a les xarxes socials.

El TERMCAT és un consorci de la Direcció General de Política Lingüística adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

 

Durant la trobada s’han analitzat els principals indicadors qualitatius i quantitatius que permeten avaluar el funcionament del Centre de Terminologia.