• Imprimeix

El TERMCAT publica la Terminologia de la visualització de dades

21/11/2018 10:11
El TERMCAT publica la Terminologia de la visualització de dades

El TERMCAT publica en línia la Terminologia de la visualització de dades, que recull una cinquantena de termes en català, castellà i anglès, amb notes i imatges, si escau, corresponents als formats de visualització més utilitzats a dia d’avui.

La visualització de dades és una nova disciplina a cavall entre la ciència de dades, el periodisme i el disseny, que ha pres protagonisme a l’hora de comunicar informació i idees complexes de manera comprensible, eficient i, sobretot, visual, en l’era de la sobrecàrrega informativa i de les dades massives.

Per exemple, s’hi poden trobar conceptes generals com ara descripció emergentenllaç i marcatge i narrativa per desplaçament, o bé termes més específics que designen tipus de gràfics, com ara gràfic de bombollesgràfic de barresgràfic de radargràfic múltiplegràfic de sectors o mapa d’arbre.

L’obra ha tingut el suport del Govern d’Andorra i és fruit de la col·laboració del TERMCAT amb la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya i l’empresa especialitzada OneTandem.

La Terminologia de la visualització de dades forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 120 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.