• Imprimeix

El Voluntariat per la llengua inspira el pla de sensibilització lingüística del govern de Gal·les

04/08/2017 12:08
Cymraeg 2050: A million Welsh speakers

El govern de Gal·les aplicarà un programa similar al Voluntariat per la llengua (VxL) en el marc de la seva planificació a llarg termini “Gal·lès 2050: 1 milió de parlants de gal·lès” que té per objectiu incrementar en 400.000 els parlants d’aquesta llengua.

La professora de la Universitat d’Aberystwyth Catrin Wyn Edwards, que és una de les redactores d’aquest pla estratègic, s’ha reunit en diverses ocasions amb representants del Consorci per a la Normalització Lingüística per tal de conèixer en profunditat el programa VxL. També s’ha interessat per altres actuacions que es duen a terme des del Govern de Catalunya per garantir el coneixent i fomentar l’ús del català, sobretot entre la població immigrada adulta.

Les accions que proposa el pla estratègic del govern de Gal·les se centren en garantir la transmissió intergeneracional de la llengua i considerar la immigració no només com un repte per al gal·lès, sinó també com una porta d’integració a la cultura i a la societat gal·lesa, en un context de diversitat i multiculturalitat.