• Imprimeix

El català, una aposta de negoci per al col·lectiu de botiguers ambulants de Catalunya

03/01/2017 09:01
L'Itinerant

L’Associació Unió de Botiguers Ambulants – Mercats Catalans va celebrar la Trobada d’afiliats de la Unió de Botiguers Ambulants durant la qual es van dur a terme la presentació de la nova Llei de comerç de Catalunya, l’assemblea de l’entitat i l’acte de reconeixement al president del Gremi de Marxants de Girona, Manel Cano. La trobada va tenir lloc el passat el passat 15 de desembre a Espiells.

La cap del Servei de Foment de l’ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), Montserrat Nadal, va ser l’encarregada de lliurar una placa commemorativa a Manel Cano per la seva trajectòria en defensa dels col·lectiu de veneradors ambulants de Catalunya. Des de la DGPL es va destacar el compromís amb la llengua catalana de l’UVA-Mercats Catalans i les activitats que l’entitat du a terme per ajudar els paradistes a tenir la retolació en català. També es va recordar l’oferta de cursos o grups de conversa adreçats al sector.

L’Associació Unió de Botiguers Ambulants – Mercats Catalans, que forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, dedica una part de la seva darrera revista Itinerant a la llengua catalana amb arguments per usar el català en l'activitat de comerç ambulant, l'oferta formativa que la Direcció General de Política Lingüística ofereix al sector mitjançant el Consorci per a la Normalització Lingüística i el paper que té l'ús del català als mercats ambulants com a instrument d'integració, convivència i tolerància.

L’Associació Unió de Botiguers Ambulants – Mercats Catalans forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana