• Imprimeix

El concurs de garrotuits Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot! ja té guanyadors

21/04/2017 12:04
Sant Jordi Òptim

El concurs de Sant Jordi de l’Optimot a Twitter ja té guanyadors. En aquesta edició es proposava de fer garrotuits que tinguessin a veure amb la diada, que continguessin un mot o expressió amb un canvi de grafia arran de l’aparició de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans i que seguissin el compte @optimotcat. Els garrotuits havien d’incloure l’etiqueta #StJordiÒptim en la piulada. S’han admès els garrotuits enviats entre el 4 i el 18 d’abril. En aquests 15 dies hem rebut un total de 134 garrotuits, una participació remarcable que demostra l’interès que ha suscitat.

El jurat, format per la sub-directora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs —en substitució de la directora general, Ester Franquesa—; Jaume Aulet, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona; Isidor Marí, membre de l’IEC, i Griselda Oliver, periodista del diari Núvol, ha valorat que el garrotuit presentés una novetat ortogràfica ben contextualitzada, que tractés la temàtica que es demanava, que estigués ben format i que fos creatiu i original.

Per al jurat no ha estat gens fàcil triar els guanyadors d’entre tots els garrotuits rebuts ja que els concursants han demostrat que tenen una gran capacitat de creació poètica, a més d’una imaginació fecunda i molta gràcia per exemplificar les novetats ortogràfiques.

Aquest any el concurs de Sant Jordi de l’Optimot a Twitter proposava de fer garrotuits que tinguessin a veure amb la diada, que continguessin un mot o expressió amb un canvi de grafia arran de l’aparició de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans i que seguissin el compte @optimotcat. Els garrotuits havien d’incloure l’etiqueta #StJordiÒptim en la piulada.

El lliurament dels premis tindrà lloc passada la diada de Sant Jordi. El primer classificat obtindrà un exemplar de la Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC i un carnet anual del TR3SC; el segon i el tercer classificats seran premiats amb un carnet  anual del TR3SC i els 10 primers classificats rebran inscripcions per a dues persones a la Ruta Pompeu Fabra.