• Imprimeix

El president Carles Puigdemont i la presidenta balear Francina Armengol assisteixen a la Junta Rectora de l'Institut Ramon Llull

16/12/2016 09:12
Un moment de la reunió
Aquest dijous s’han reunit els òrgans de direcció de l’Institut Ramon Llull  ̶ el Consell de Direcció i la Junta Rectora ̶ per aprovar, entre d’altres coses, el pressupost i el pla d’actuació del consorci per a l’any vinent.
 
Aquesta Junta Rectora ha estat la primera on han coincidit el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol. La reunió  ‒que ha comptat també amb la participació del conseller de Cultura, Santi Vila- ha servit per aprovar el pla d’actuació i el pressupost de l’any vinent, de poc més de 9 milions d’euros. Aquesta xifra inclou una participació del Govern Balear en el finançament del consorci de 500.000 euros
 
Entre les principals activitats previstes per al 2017 hi ha la participació de Catalunya i Balears com a convidat d’honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya (3-6 d’abril). Es tracta de la cita més important a nivell internacional per a aquest sector editorial, i enguany Catalunya i Balears hi tindran un pes rellevant de la mà de l’IRL. En aquesta mateixa línia, l’IRL serà present al Festival Momix de teatre infantil (Kingersheim-Alsàcia, 26 de gener- 5 de febrer), amb una programació que inclourà companyies catalanes i balears.
 
Un altre dels grans projectes per al 2017 és la participació de Barcelona com a ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires. Aquest projecte compta amb un finançament específic per part de l’Ajuntament de Barcelona de 150.000 euros.
 
Per al 2017 també es vol tirar endavant un pla de residències artístiques que permeti l’intercanvi amb socis de Beirut, Xipre o Quebec, entre d’altres.
 
També han assistit a la reunió la consellera de Transparència, Cultura i Participació del Govern balear, Ruth Mateu; el segon tinent d'alcaldia d'empresa, cultura i innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni  el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Jordi Solé; el secretari general del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Pau Villòria; el secretari general de la Vicepresidència del Govern balear, Josep Mallol; el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torrent; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; l’assessor de presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé; el president de l’Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros; el secretari general de l’Institut d'Estudis Catalans, Romà Escalas; el vicepresident primer de la Xarxa Vives d’Universitats, Francesc Xavier Grau; la degana de la Institució de les Lletres Catalanes, Isabel Clara-Simó; el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano; el gerent de l’Institut Ramon Llull, Josep Marcé; i la secretària de la Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, Maria Isabel Buldó.
 
L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona.

A la trobada, també hi han assistit el conseller de Cultura, Santi Vila, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa