• Imprimeix

El web Eduglosa.cat ja està en línia

19/06/2018 11:06
Eduglosa

El web Eduglosa.cat, que té per objectiu oferir recursos a les persones interessades en la difusió de la glosa com a eina pedagògica i lúdica, s’ha posat en línia aquest matí. El web és una iniciativa de Cor de Carxofa, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura,  la Fundació Carulla i la Plataforma per la Llengua.

La presentació i explicació del web ha tingut lloc aquest mati al Centre Artesà Tradicionarius i ha anat a càrrec del president de Cor de Carxofa, Tolo Albertí, la cap de servei de Foment de l'Ús del Català, Montserrat Nadal, en representació de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve; i la directora de la Plataforma per la Llengua  Neus Mestres. L’acte s’ha tancat amb una improvisació de glosa per part d’un grup d’alumnes de l’Escola Concepcionistes de Barcelona

El web inclou una breu introducció explicativa de la història del glosat i del context social d’aquest gènere poètic i musical, composició popular que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia amb una mètrica i rima concretes. Entre els recursos que engloba hi ha activitats didàctiques completes, programacions senceres, lletres de repertori, partitures, àudios i vídeos.