• Imprimeix

Els despatxos d'advocats, nous destinataris de la campanya "T'agradarà llegir en català"

Amb l’objectiu de promoure la lectura en català es distribuiran 4.500 revistes en sales d'espera dels gabinets que ho sol·licitin

02/10/2018 12:10
"T'agradarà llegir en català"
El Departament de Cultura i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català d'àmbit nacional (APPEC), editora de revistes i digitals, adreçaran la cinquena edició de la campanya "T'agradarà llegir en català" de distribució gratuïta de revistes als gabinets d'advocats de Catalunya. L'acció té el suport del Consell de l’Advocacia Catalana i permetrà distribuir 4.500 revistes de publicació recent en sales d'espera dels gabinets que ho sol·licitin a través del seu col·legi territorial. La campanya s’inscriu en l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Política Lingüística i el Consell de l’Advocacia Catalana per fer créixer l’ús del català en el sector.
 
Els clients d'aquests gabinets podran llegir gratuïtament edicions de 49 capçaleres sobre música, cuina, història, empresa, lleure, infantils, etc.: 440 ClàssicaAgroculturaAlberesArt-e-sansBonartCadíCamacucCavall FortCiutat NovaCucaferaCuinaCulturae MagazineDescobrirEl TatanoEl TempsEnderrockEntreacteEsguardEsguard paperEsports d’HivernEstrisExcursionismeExperiènciesF. La revista del FomentFaristolFosburyGavarresL’AvençLes GarrotxesLlengua NacionalMagazineMón EmpresarialMón MedievalMuntanyaNamakaOpcionsPetit SàpiensPiu piuReporter DocRevista Musical CatalanaSàpiensSerra d’OrTime OutTiro-LiroVallesosValorsVèrtexViure en Família i Zirkòlika.
 
"T'agradarà llegir en català" és un campanya que promou la lectura en català, el consum de l’àmplia oferta de revistes en llengua catalana i la presència de revistes en català en establiments amb molta concurrència pública. En la primera edició, l’any 2015, es van distribuir 9.000 revistes de 28 capçaleres a sales d’espera de 300 centres mèdics privats de 96 localitats de Catalunya. L’acció va continuar el 2016 amb 9.000 revistes de 43 capçaleres a 300 sales d’espera, amb especial incidència a Barcelona i a 47 localitats més. El 97% dels receptors van valorar molt positivament la campanya i el 20% es van subscriure posteriorment a revistes de l’APPEC. El 2017 el programa es va estendre a 300 bars i cafeteries de Catalunya de 98 poblacions catalanes i la primera fase de 2018 ha portat 4.500 revistes a 150 centres d'estètica i perruqueries.
 
A més, “T’agradarà llegir en català” ha fet augmentar el coneixement de les revistes en català i els usuaris admeten haver descobert revistes que desconeixien. El 90% dels receptors consideren que la iniciativa els ha aportat valor afegit.
 
La Direcció General de Política Lingüística promou l'ús del català en el món del dret amb diverses iniciatives, entre les quals destaquen la participació en l'Acord de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i les institucions representatives dels col·lectius professionals de l’àmbit jurídic, per fomentar el coneixement i l’ús del català i la campanya "En català, també és de llei".