• Imprimeix

Es constitueix la Societat d'Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera

23/07/2018 08:07
Es constitueix la Societat d'Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera

Un grup de professors i professores de català com a llengua estrangera, llengua segona i llengua addicional ha constituït aquest juliol l'associació Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (SERCLE).

La intenció d’aquesta nova societat, amb domicili a Castelló de la Plana, és promoure la recerca i l’ensenyament de la llengua i la cultura catalana com a llengua segona, addicional, complementària o estrangera. També pretén fer xarxa amb lectors de català en universitats a l’exterior, professors del Consorci per a la Normalització Lingüística o altres organismes amb la mateixa finalitat, professors de català a nouvinguts i d’alfabetització a persones adultes i investigadors que fan recerca sobre l’ensenyament de la llengua i la cultura en aquests contextos. La finalitat és compartir i generar recerca i materials entre els membres de l’associació, motiu pel qual es vol organitzar un congrés anual.

Actualment, els membres de la Junta Permanent provisional són Maria Lacueva i Lorenz (presidenta), Llorenç Comajoan-Colomé (vicepresident), Elga Cremades Cortiella (secretària), Carme Calduch i Ríos (tresorera) i Anna Subarroca Admetlla, Jon Landa Diestro, David Ginebra Domingo (vocals).