• Imprimeix

Es lliuren els premis del concurs Optimot 10

El concurs en línia ha tingut una participació de 365 persones que han respost 850 qüestionaris

03/12/2018 11:12
Es lliuren els premis del concurs Optimot 10

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha lliurat aquest matí els premis a les persones guanyadores del concurs en línia Optimot 10, que s'ha organitzat per celebrar els deu anys de funcionament d'aquest servei de consultes lingüístiques.

Es tracta de Carlota Navarro, la guanyadora absoluta del concurs que va fer més encerts durant els quatre dies del concurs (del 19 al 22 de novembre); Teresa Freile, guanyadora amb més respostes correctes del dilluns 19; Núria Soler, guanyadora del dimarts 20; Josep Vicenç, guanyador del dimecres 21 (que no ha estat present a l'acte), i Esther Arcas, guanyadora del dijous 22. Totes les persones premiades han rebut una subscripció durant un any al carnet TR3SC, una invitació doble a la Ruta Pompeu Fabra, un lot de llibres i un imant recordatori dels accents diacrítics de la Superoptimota. Carlota Navarro, a més, ha rebut també una tauleta digital.

Navarro ha estat la guanyadora absoluta perquè va tenir una puntuació global de 36 punts, la més alta de tots els concursants. Va ser la màxima encertant dos dies: el 20 de novembre (amb 9 encerts) i el 22 (amb 10 encerts), per tant només va fallar quatre preguntes de les quaranta que es van plantejar en el concurs. Teresa Freile va ser l’única concursant que va tenir 10 encerts en el qüestionari del primer dia del concurs. Núria Soler va encertar el dimarts les 10 preguntes plantejades i va resultar escollida per sorteig entre les 11 persones que van respondre correctament totes les preguntes del qüestionari. Josep Vicenç també va ser escollit per sorteig entre les tres persones que van encertar 9 preguntes del formulari del dimecres. Finalment, Esther Arcas va ser una de les dues màximes encertants del formulari del dijous, juntament amb Navarro.

El concurs 'Optimot, 10 anys donant respostes!' ha consistit a penjar un qüestionari cada dia durant quatre dies amb 10 preguntes sobre l’Optimot i sobre qüestions de llengua catalana que es poden resoldre amb aquest servei. Hi han participat 365 persones que han respost 850 qüestionaris, amb un nivell molt elevat d'encerts.