• Imprimeix

La diada de Sant Jordi a Nova York i Washington, a l’estrena de ‘Katalonski’

13/04/2018 11:04
Katalonski

TV3 va estrenar ahir el programa Katalonski, una producció de la Televisió de Catalunya en coproducció amb Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions que té el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l’Institut Ramon Llull i el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

En aquest primer programa, que ha aconseguit aplegar 381.000 espectadors davant de la pantalla (un 16% de quota), en Halldór Már ha viatjat fins a Nova York i Washington per celebrar la diada de Sant Jordi. Amb la historiadora Miriam Basilio va veure on arriba la passió pel clàssic del futbol entre el Barça i el Reial Madrid en un bar de Brooklyn; va gaudir d'un espectacular "mapping" de roses i dracs amb la lingüista Mary Ann Newman, neboda d'Arthur Miller; i en ple High Line va cantar Mishima amb el professor Courtney Wells, un gran coneixedor dels trobadors occitans.

A Washington, va parlar de racisme amb el diplomàtic Julion Cooper; va ballar danses jueves amb Matt Adler; va anar al curiós sopar de Sant Jordi a la Universitat de Georgetown amb l'aplicat estudiant Andrew Boas i, allà, va conèixer Chloe Phillips, amb qui va fer una versió de "Boig per tu".

Aquest va ser el primer dels tretze capítols de Katalonski que emetrà TV3 cada dijous després del Polònia, que ahir mateix fa ver una divertida paròdia del programa. En propers episodis, Halldor Mar visitarà nous països on descobrirà persones que viuen fora dels territoris de parla catalana i que, sense abandonar el seu lloc d'origen, han après català i el parlen.

El programa s'emetrà a TV3 cada dijous, després del 'Polònia'