• Imprimeix

L’IEC homenatja Pompeu Fabra amb motiu dels 150 anys del seu naixement

19/02/2018 11:02
Bust Fabra IEC

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, assistirà demà, 20 de febrer, a les 13 hores, a l’acte commemoratiu organitzat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) amb motiu del 150 anys del naixement de Pompeu Fabra.

Fabra va néixer el dia 20 de febrer de 1868 a la Vila de Gràcia (Barcelona). Per homenatjar al Mestre el dia del seu naixement, es dipositarà una corona de llorer davant del bust de Fabra de l’IEC. Jordi Mir, membre de la Secció Filològica de l’IEC, glossarà la figura de Fabra. L’entrada a l’acte és lliure.

Aquest homenatge s’emmarca en l’Any Fabra 2018, dedicat a recordar el Mestre amb motiu dels 150 anys del seu naixement i dels 100 anys de la Gramàtica catalana. Els departaments de la Presidència i de Cultura impulsen la celebració de l’Any Fabra, acordada pel Govern en la sessió del 29 d'agost del 2017.

Al llarg de l’any s'organitzaran centenars d'actes arreu del territori en memòria i reconeixement de qui fou un científic excepcional, que va codificar i modernitzar la llengua catalana i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La commemoració incidirà especialment en la seva aportació al català, i també subratllarà el valor social de la seva figura i obra arreu de Catalunya amb l'objectiu que sigui un estímul per reforçar la vitalitat de la llengua i de projecció cap al futur.