• Imprimeix

Inscripció oberta a la vuitena jornada "L'acolliment lingüístic”

02/11/2017 11:11
L'acolliment lingüístic

La Direcció General de Política Lingüística conjuntament amb la resta de membres del Grup d’Immigració de la Comissió per la Llengua de les Comarques Gironines organitza una nova edició de la jornada “L’acolliment lingüístic”. L’activitat tindrà lloc el 17 de novembre a l’auditori de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. El termini d’inscripció està obert fins el 13 de novembre.

Aquesta nova edició té per títol “L’acolliment lingüístic: reptes actuals” i té per objectiu l’anàlisi dels reptes actuals de l’acollida lingüística. També es farà la presentació de de materials i  experiències entre les quals destaquen cinc bones pràctiques en aquest camp.

La jornada d’enguany pretén analitzar, des de la perspectiva de les persones que han viscut un procés d’acollida, els encerts i mancances de les polítiques i actuacions d’acollida lingüística que s’han anat desenvolupant i els reptes que encara es plantegen. Per fer-ho s’ha organitzat una taula rodona amb ponents procedents de les comunitats més presents a les comarques gironines i a Catalunya, que moderarà el periodista Carles Solà. 

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de Jordi Viñas, alcalde de Salt, i Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística. Enguany se n’ha volgut traslladar la ubicació de Girona a Salt, una localitat amb un índex d’immigració molt elevat i una llarga trajectòria d’actuació i coordinació d’institucions i entitats a l’entorn de l’acollida lingüística.

Les jornades “L’acolliment lingüístic” són una activitat formativa i alhora de trobada i intercanvi entre professionals i voluntaris que treballen amb persones immigrades molt consolidada a les comarques gironines. El grup de treball que les organitza, el Grup d’Immigració de la Comissió per la Llengua de les Comarques Gironines, està format per la Direcció General de Política Lingüística, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Departament d’Ensenyament -Equip LIC i Formació d’Adults- la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, l’ICE Josep Pallach de la Universitat de Girona, el Servei Lingüístic de Comissions Obreres, el Servei Lingüístic de la UGT, Càritas Diocesana de Girona, Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua.