• Imprimeix

Presentació de 'Katalonski', el nou programa de TV3 sobre estudiants de català estrangers

07/03/2018 08:03
Katalonski

TV3 estrena el proper 22 de març, a les 22.35, el programa Katalonski, una producció de TV3 en coproducció amb Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l’Institut Ramon Llull i el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

Els detalls del programa es presentaran en roda de premsa el proper dimarts, 13 de març, a les 11.30 hores, a l’Institut Ramon Llull. Hi participaran la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; el director de TV3, Vicent Sanchis; el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano; el  director del programa, Oriol Gispert, i el presentador de Katalonski, Halldor Mar. També hi seran presents el cap de Nous Formats de TV3, Miquel Garcia,  i el productor executiu del programa, Valentí Roda.

Hi ha unes 12.000 persones al món que no són catalanes però parlen català. Moltes no han trepitjat mai Catalunya però coneixen a fons la nostra cultura. Aprendre català els ha canviat la vida. I ho han fet per raons molt diverses: des de l’amor i la passió a la curiositat, l’interès científic, les inquietuds personals, les ganes de conèixer, les casualitats i els efectes papallona... A aquestes persones, el programa les ha anomenat “katalonskis”. El músic islandès Halldor Mar s’encarregarà, durant 13 capítols, de descobrir-les viatjant als seus països i compartint el seu dia a dia, les seves aficions i moments especials.