• Imprimeix

L’Exposició “Català, llengua d’Europa” visita el municipi sard de Quartu Sant'Elena

20/12/2016 08:12
La mostra s'ha instal·lat al Convent de Santa Àgata

La mostra s'ha instal·lat al Convent de Santa Àgata

L’exposició “Català, llengua d’Europa” ha arribat al municipi sard de Quartu Sant'Elena, al sud de l’illa. La mostra es podrà visitar al Convent de Santa Àgata fins el 15 de gener.

L’exposició "Català, llengua d’Europa", impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, presenta el català com una llengua moderna i oberta al món en diàleg amb totes les altres, i aporta dades sobre la seva vitalitat en diferents àmbits, com l’ensenyament, els mitjans de comunicació, la cultura, el comerç i l’empresa, el món digital i l’esport.

Per a l’estada a Sardenya la mostra s’ha ampliat amb dos nous plafons en la modalitat algueresa. El primer incorpora la història de la llengua catalana a l’Alguer des de la seva arribada durant el segle XIV. També recull el reconeixement legal que té la llengua a la constitució italiana, les lleis regionals de Sardenya i l’estatut del municipi de l’Alguer. El segon plafó se centra en l’alguerès com a llengua de cultura i, a més de repassar escriptors i cantants, fa una breu ressenya del Diccionari català de l’Alguer, de Josep Sanna, i de la campanya de promoció de l’ús “En alguerès té més gust”.

De manera complementària a l’exposició s’han editat els fulletons amb els continguts en alguerès, sard i italià. 

Des de finals de 2013 la mostra ha itinerat per diferents índrets, sobretot de Catalunya. A Sardenya s'ha pogut veure a l’Alguer, Càller, Orosei i Carloforte, entre d’altres municipis.