• Imprimeix

L'Institut d’Estudis Aranesi presenta els seus últims treballs a la Direcció General de Política Lingüística

13/02/2018 12:02
El president de l’IEA i la directora general de Política Lingüística

El president de l’Institut d’Estudis Aranesi, Académia aranesa dera lengua occitana (IEA), Jusèp Lois Sans, ha mantingut una reunió amb la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, durant la qual li ha exposat els treballs que du a terme l’Acadèmia, tant en l’àmbit de la secció de la modalitat aranesa com de la secció de la modalitat estàndard de la llengua.

Al llarg de la reunió, el president de l’IEA ha presentat a la directora general les últimes publicacions de l’Acadèmia, que es donaran a conèixer en el marc d’una sessió pública sobre foment de l’occità a Catalunya. La Direcció General de Política Lingüística impulsa aquesta sessió amb la col·laboració de diverses entitats del sector. La Jornada tindrà lloc a Barcelona, a la seu del Departament de Cultura, el proper mes de març.

En aquest marc, a més de les publicacions, s'exposaran també les línies principals que impulsa la Generalitat per al foment de l’occità a Catalunya, entre les quals destaca el suport de la DGPL a l’Institut d’Estudis Aranesi, per la seva tasca de difusió de la llengua i també el finançament per a activitats d’aquesta institució aranesa. Fruit d’aquest suport són les novetats editorials que es presentaran el març:el Vocabulari dera tecnologia dera informacion, en col·laboració amb el Centre de Terminologia Termcat, el Vocabulari bàsic der aranés i el Vocabulari aranès, a partir de l’obra de l’històric escriptor aranès Jusèp Condó.