• Imprimeix

La CAL celebra la XVI edició dels Premis Nacionals Joan Coromines

19/05/2017 13:05
Premis Nacionals Joan Coromines

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) celebra aquest dissabte, 20 de maig, a les 19 hores, a la Sala Pal·làdius de Pallejà, la XVI edició dels Premis Nacionals Joan Coromines. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, participarà en aquest acte que té per objectiu reconèixer persones i col·lectius que destaquin pel suport i promoció de la llengua i cultura catalanes.

La vetllada inclourà també el parlament de l’escriptor Víctor Alexandre i l’actuació de la Coral Pau Casals. També es presentarà el manifest del Correllengua 2017, escrit per l’escriptora i periodista Núria Cadenes, i el cartell, adaptat i dissenyat per Anna Fenoy, organitzadora del Correllengua d’Hostalets de Pierola durant molts anys.

Els guardonats de la nit seran El Punt Avui TV, el Col·lectiu blanc-i-blau Roger de Llúria, Toni Albà, l’Associació Llengua Nacional, la Coral Pau Casals i Jordi Carbonell a títol pòstum.

La CAL va instituir els premis l’any 2012 quan es complien cinc anys de la mort del filòleg i lingüista Joan Coromines, i en reconeixement a la seva trajectòria i a la seva persona, va donar el nom de Joan Coromines als premis que lliuren anualment.

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana des de l’any 2002.