• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística, convidada per la UNESCO a presentar la política lingüística de Catalunya

08/06/2017 14:06

La Direcció General de Política Lingüística ha estat convidada a la Reunió d’Alt Nivell sobre Multilingüisme per al Desenvolupament Sostenible, organitzada per la UNESCO dins el seu programa de treball Informació per a Tothom. La trobada, que té lloc del 5 al 9 de juny a la ciutat de Khanty-Mansiyk (Rússia), té com a objectiu principal debatre els diferents models de gestió del multilingüisme al món i fer propostes concretes per una gestió inclusiva de les llengües.

Els organitzadors de la trobada han mostrat un interès especial en la política lingüística de Catalunya en l’àmbit educatiu i el model d’immersió lingüística, que garanteix el coneixement ple tant del català i del castellà, a banda de la introducció de llengües estrangeres. Han volgut conèixer, a més, el model d’integració lingüística al món educatiu, a través de les aules d’acollida. Els representants de la DGPL faran una exposició general dels diferents programes i accions actuals per fer de la llengua catalana l’eina de cohesió social dels ciutadans de Catalunya, independentment del seu origen lingüístic.

A la trobada hi participen més de 150 experts sobre multilingüisme d’arreu del món, provinents de 40 països. Catalunya hi participa per primera vegada, juntament amb representants de territoris amb una gran expertesa en gestió del multilingüisme  com ara Sud-àfrica, Bèlgica, Colòmbia o Paraguai, entre molts d’altres.