• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística de Catalunya participa a la conferència internacional de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística

25/05/2018 09:05
NPLD

La directora general de Política Lingüística amb els responsables de Política Lingüística de l'Estat espanyol, i la presidenta de l'NPLD

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha participat a la Conferència internacional de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPDL) i a la seva Assemblea General del 23 al 25 de maig a València. També ha estat present a la II Fira dels Idiomes que s’ha dut a terme en el marc de la reunió de la Xarxa.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha assistit a la conferència “Cap a una societat multilingüe: el valor de l’ensenyament i l’aprenentatge de llengües pròpies, regionals i de la immigració a una edat primerenca”, que ha comptat també la presència dels responsables de Política Lingüística del País Valencià, les Illes Balears, Aragó, Euskadi,  Navarra, Galícia, i Astúries. L’objectiu ha estat el debat a l’entorn dels elements que conformen les societats multilingües i les llengües que les vertebren.

La Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD), creada el 2007, té per objectiu incidir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa. La Generalitat de Catalunya n’és membre de ple dret des de l’inici. L'NPLD treballa estretament amb la Comissió, el Parlament i el Consell d'Europa, i fa de pont entre les institucions i els departaments dedicats a la promoció lingüística.

La Xarxa està integrada per governs estatals de la Unió Europea, governs autònoms, universitats, centres de recerca i entitats culturals que treballen per la pluralitat lingüística. Hi són representades llengües europees com el català, l’occità, el gaèlic, el basc, el gallec, el bretó, el frisó, gal·lès, retoromànic ladí, el finès, el suec o el cors.

De manera paral·lela a les activitats de la NPLD, el Centre de Cultura Contemporània del Carme ha acollit la II Fira dels Idiomes, organitzada pel Govern valencià, per donar a conèixer recursos i experiències per a l’ús i l’aprenentatge de les llengües. Al llarg dels 3 dies la Direcció General de Política Lingüística hi ha estat present amb un estand on els visitants han pogut conèixer serveis i materials que edita la Generalitat de Catalunya.

El Parla.cat, el Voluntariat per la llengua i els ‘Aprenem català des de...’ del govern de Catalunya a la II Fira dels Idiomes de València