• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística elabora la versió catalana del Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics

22/12/2016 10:12
Presentació del Protocol

La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, ha elaborat la versió catalana del Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics.

El protocol es va presentat aquest mes de desembre a Sant Sebastià. El document, que integra 180 mesures, és una eina de la societat civil per a reclamar drets lingüístics per als parlants de totes les llengües en igualtat. El Kontseilua – Consell dels Organismes Socials de l’Euskera i la Fundación Donostia / San Sebastián 2016 han impulsat el document. En la redacció del text hi ha participat un comité organitzador, integrat per diverses entitats entre les quals hi ha Linguapax, el CIEMEN i la Xarxa Europea d’Igualtat Lingüística ELEN. A més, també hi ha participat un comitè d’experts format per lingüistes i especialistes en dret lingüístic.

El protocol té com a antecedent la Declaració Universal de Drets Lingüístics de 1996, impulsada pel CIEMEN i signada a Barcelona.

El document es va presentar a Sant Sebastià el passat 16 de desembre en el marc del Fòrum Europeu de la Diversitat Lingüística. A l’acte hi van participar unes 600 persones, representants de diverses associacions dels territoris de parla catalana.