• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística expressa el seu condol per la mort de Lluís López del Castillo

13/06/2018 11:06

La Direcció General de Política Lingüística lamenta la mort de Lluís López del Castillo, un referent en l’àmbit de la didàctica de la llengua catalana.

Lluís López del Castillo Rosique va néixer a l’Hospitalet de Llobregat l’any 1938. Llicenciat en filologia romànica, va començar la seva etapa professional a l’escola primària (Escola Barrufet) i va continuar amb la formació de mestres a Rosa Sensat i posteriorment a l’Escola de Mestre de Sant Cugat i la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va exercir de professor de didàctica de la llengua i la literatura.

Ha publicat obres destinades a l’ensenyament del català, materials didàctics i d’ús escolar, i nombrosos estudis lingüístics: Llengua stàndard i nivells de llenguatge (1976), Llenguatge (1981), Quina llengua i quina escola (1988), El català, llengua romànica (1991), Gramàtica del català actual: sintaxi i morfologia (1999). Dirigí, amb J.M. Cormand, el Diccionari Júnior (1995), i és autor del Diccionari català bàsic (1996) i del Dicionari complementari del català normatiu (1998); també va ser director de la sèrie Diccionaris 62 de la llengua catalana (2000), d’Edicions 62.

Durant els anys seixanta va traduir obres de temàtica religiosa, sobretot a partir del francès, per a l’editorial Estela, a més d’un llibre sobre l’obra de Josep Pla Narbona en edició trilingüe català-castellà-anglès i un recull d’apunts crítics sobre literatura catalana i estrangera de Joaquim Marco provinent del castellà. 

López del Castillo ha estat un referent en l'àmbit de la didàctica de la llengua catalana