• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen 10 tallers “Doblem en català?”

30/10/2017 11:10
Tallers "Doblem en català?"

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitzen 10 tallers “Doblem en català?”, adreçats als participants en el programa Voluntariat per la llengua i als alumnes de català del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Els tallers tindran lloc a les 10 localitats que, d’acord amb les dades recollides a l’Informe de Política Lingüística 2015, tenen els índexs més baixos de gent que sap parlar el català: Badalona, Cornellà, El Prat, Esplugues i l’Hospitalet de Llobregat, Lloret de Mar, Ripollet, Salou, Sant Andreu de la Barca i Santa Coloma de Gramenet. L’activitat es durà a terme al llarg de l’últim trimestre de 2017.

“Doblem al català?” es desenvolupa en una sessió de dues hores i mitja, durant la qual els participants es converteixen en dobladors de seqüències de clàssics del cinema o de sèries d’èxit, o bé esdevenen els narradors de documentals o posen veu a actors i actrius de tots els temps.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de foment de l’ús i de pràctica de la llengua catalana és facilitar la participació dels aprenents de català en una activitat lúdica que els estimuli a parlar en català en un entorn divertit i relaxat com el del cinema, diferent al de l’ensenyament formal de la llengua. L’activitat també serveix per treballar altres valors socials relacionats amb la llengua, com són el treball en equip, la cohesió social i l’assertivitat.

Els tallers aniran a càrrec del professor de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València Francesc Fenollosa, que té una àmplia experiència com a professional del doblatge cinematogràfic i televisiu i com a traductor i adaptador per al sector audiovisual valencià.

“Doblem en català?” és un projecte innovador impulsat per la Direcció General de Política Lingüística en el marc de les actuacions que du a terme per promoure el coneixement i l’ús de la llengua catalana entre la població adulta.