• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística imparteix una sessió de formació sobre la plataforma Aula mestra

07/04/2017 13:04
Aula Mestra

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha organitzat avui divendres, 7 d’abril, una sessió de formació inicial per a nous professors de la plataforma d’aprenentatge virtual Aula mestra.

Professors de català dels serveis lingüístics de la Universitat de Lleida, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Internacional de Catalunya han participat en aquesta formació que ha impartit la DGPL.

Els serveis lingüístics de les universitats catalanes, mitjançant l’Oficina de Política Lingüística de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, ofereixen des de l’any 2012 cursos de català a la plataforma Aula mestra. Durant aquests anys han passat per aquests cursos més de 1.500 alumnes. En aquests moments les universitats catalanes compten amb 17 cursos actius a l’Aula mestra.

Aula mestra és una plataforma virtual d’ensenyament i aprenentatge, dins del portal Parla.cat, oberta al professorat perquè hi editi i imparteixi els seus cursos amb tutoria. La particularitat d’Aula mestra és que tots els cursos també estan oberts als aprenents que estudien català per lliure perquè els puguin fer sense tutor.

Actualment Aula mestra compta amb 16.736 usuaris registrats dels quals 241 són professors de 233 cursos. Un total de 4.582 aprenents s'han inscrit en aquests cursos del nivells A1 fins a C2 i de llenguatge d’especialitat.