• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística participa en la II Fira dels Idiomes a València

23/05/2018 13:05
Fira dels Idiomes

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya (DGPL) participa en la II Fira dels Idiomes que organitza la Direcció General de Política Lingüística i Multilingüisme (DGPLM) de la Generalitat Valenciana, els dies 23, 24 i 25 de maig, al Centre del Carme de València.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, intervindrà aquesta tarda en la reunió del Consell d’Administració de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (Network to Promote Linguistic Diversity - NPLD) i posteriorment participarà en l’acte inaugural de la Fira.

Al llarg dels 3 dies la DGPL tindrà un estand a la fira en què els visitants tindran a disposició els materials didàctics i de difusió que edita la Generalitat de Catalunya.

En el marc de la reunió de la NPLD es durà a terme el congrés “Cap a una societat multilingüe: el valor de l’ensenyament i l’aprenentatge de llengües pròpies, regionals i de la immigració a una edat primerenca”, organitzat per la Xarxa i la Generalitat Valenciana. L’objectiu de l’acte és debatre sobre els elements necessaris per a la construcció efectiva d'una societat multilingüe tenint en compte que una llengua no és només una eina de comunicació, sinó també un valor.

Les reunions de la NPLD es tancaran amb l’Assemblea General de la Xarxa que farà un repàs de les activitats i accions de promoció que du a terme; un intercanvi d’experiències entre els diferents membres; s’aprovarà l’entrada del Govern de les Illes Balears com a membre de ple dret i l’entrada de nous membres associats entre els quals hi ha la Xarxa Vives d’Universitats.

La Generalitat de Catalunya és membre de ple dret de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD) des de l’any 2009. La Xarxa, creada l’any 2007, té per objectiu influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa.

La Xarxa compta amb la participació d’alguns governs estatals de la Unió Europea, governs autònoms, associacions i entitats culturals que treballen en la promoció de la pluralitat lingüística, universitats i centres de recerca.

La Fira coincideix amb la reunió del comitè director de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística