• Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística millora l’experiència de cerca i els continguts de l'Optimot

19/12/2017 09:12
Optimot

L’Optimot, el cercador de dubtes lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística, acaba l’any amb la incorporació d’un seguit de canvis que serviran perquè els usuaris de l’eina obtinguin uns resultats més acurats en les cerques que hi facin.

En primer lloc, s’han modificat els botons de cerca, de manera que l’opció Criteris ha desaparegut per deixar pas a l’opció Fitxes de l’Optimot. Així doncs, si seleccionem aquesta opció de cerca tots els resultats que es mostrin seran només d’aquesta font, que ara ja està formada per més de 3.500 fitxes i que és una de les fonts més consultades de l’Optimot.

En segon lloc, els canvis afecten el contingut d’altres fonts del cercador. Així, s’ha incorporat la darrera versió actualitzada del Diccionari de la llengua catalana, és a dir, del diccionari normatiu de l’IEC. A més, s’ha inclòs com a nova font en PDF del cercador l’Ortografia catalana de l’IEC, que recull la normativa ortogràfica que va entrar en vigor ara fa un any. També s’ha incorporat la darrera edició del recull de criteris Majúscules i minúscules de la DGPL (en PDF), que presenta alguns canvis respecte de la versió anterior, i finalment, s’ha afegit, també en format PDF, la Guia d’usos no sexistes en els textos de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.