• Imprimeix

La Filmoteca de Catalunya i el CPNL signen un conveni de col·laboració per al foment de la llengua i la cultura catalana

17/03/2017 11:03
Filmoteca

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Xavier Díaz, organisme del qual depèn la Filmoteca de Catalunya, acorden treballar conjuntament per a la promoció i el foment de la llengua i la cultura catalanes com a instruments de convivència i cohesió. Aquest conveni de col·laboració s’adreça especialment als diferents col·lectius del Consorci (alumnes i participants del programa Voluntariat per la llengua), per tal de facilitar-los l’accés al cinema i, sobretot, a institucions clau del patrimoni cultural català i per tal de difondre el valor de l’ús social de la llengua catalana, com a eina estratègica de cohesió. 

Mitjançant aquesta col·laboració, la Filmoteca de Catalunya, depenent de l’ICEC, es compromet a facilitar entrades a preu reduït als alumnes i als participants en el programa Voluntariat per la llengua.

El Consorci es compromet a difondre entre els seus usuaris i a la societat en general l’adhesió de la Filmoteca de Catalunya com a entitat col·laboradora del Consorci i informar de la seva programació d’activitats, a través dels canals de comunicació dels 22 centres de normalització lingüística (146 punts d’atenció al públic) del Consorci: pàgines web, mitjans de comunicació locals, xarxes socials i, butlletins electrònics, etc.

El CPNL, amb el programa Llengua, cultura i cohesió, motiva l’aprenentatge i l’ús de la llengua del seu alumnat i dels participants del Voluntariat per la llengua a partir del coneixement del patrimoni literari i cultural del país, així com també de les entitats socials, culturals i esportives de cada població.

La Filmoteca de Catalunya té com a principals funcions recuperar, conservar, preservar, restaurar i catalogar el patrimoni cinematogràfic de Catalunya, fer-ne difusió i fomentar el coneixement de la cultura cinematogràfica.

El Consorci per a Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El CPNL desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.