• Imprimeix

La IV Nit de la Llengua al Món Digital reuneix viquipedistes experts en cinema català

10/03/2017 22:03
Viquimarató

La IV Nit de la Llengua al Món Digital ha acomplert l’objectiu d’afegir i ampliar articles relacionats amb el cinema en català i articles relacionats amb diversos aspectes de la llengua catalana. L’activitat s’ha celebrat aquesta nit a Barcelona, Tarragona i Tortosa de manera presencial, i a Girona on han treballat de manera virtual al llarg de la setmana.

A Barcelona, ha obert l’acte la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que ha agraït la seva col·laboració a les institucions i empreses que hi ha donat suport. també ha agraït la participació als viquipedistes i als mentors, Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, i Joan Ramon Armadàs, director d’El Cinèfil, a més de Carles Paredes, d'Amical Wikimedia.

A Tarragona, ha obert l’acte el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs. També hi ha participat el director del Servei d'Atenció al Client del Port de Tarragona, Gabriel Mas, el representant d'Amical Wikimedia, Lluís Madurell, i la membre del Servei Lingüístic de Català del Port de Tarragona, Aurora Rius.

A Tortosa ha obert la sessió el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, acompanyat del responsable de Política Lingüística a les Terres de l’Ebre, Joan Abril.

A Girona, la Viquimarató va començar el passat dilluns, 6 de març. En aquest període s’han anat fent entrades des de l’Escola Oficial d’Idiomes, Òmnium Cultural del Gironès, el Servei de Llengües Modernes de la UdG, la Biblioteca Carles Rahola i les oficines de català del CNL de Girona, entre altres. L’activitat a la demarcació de Girona es tancarà demà, a Palafrugell, amb la participació de l’equip de l’Oficina de Català de Palafrugell a una trobada viquipedista durant la qual faran una entrada sobre un cineasta palafrugellenc.

La Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat programada anualment en què diversos voluntaris fan una viquimarató amb l'objectiu d'ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua a la Viquipèdia.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure que té el suport de la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa, l’any 2001. El català ocupa la 17a posició en nombre d’articles a l’enciclopèdia ja que, dels més de 40 milions d’articles escrits col·laborativament per usuaris de tot el món, 534.902 són en català.