• Imprimeix

La 'Revista de Llengua i Dret' organitza la jornada "Fabra avui. El català, de llengua moderna a llengua digital"

20/07/2018 11:07
llengua i dret

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya, a proposta del Consell de Redacció de la Revista de Llengua i Dret, organitza una jornada de reflexió i debat amb motiu de la commemoració de l’any Pompeu Fabra. La jornada amb el títol "Fabra avui. El català, de llengua moderna a llengua digital" tindrà lloc el 19 de setembre, de 9 a 13 hores, a l’Escola d’Administració Pública. 

A partir de la pregunta què faria Fabra, enginyer i lingüista, davant els reptes actuals de la llengua, la jornada connecta la llengua i el dret amb les tecnologies. L’objectiu és enllaçar la contribució innovadora de Fabra –que va aportar unes estructures imprescindibles perquè el català pogués ser usat en tots els àmbits com a llengua moderna– amb les repercussions lingüístiques del dret i les polítiques digitals i, finalment, amb els desenvolupaments tecnològics que necessiten avui les llengües per poder ser usades en la majoria d’àmbits de la vida diària.

Aquesta jornada s'adreça a professionals de la planificació lingüística, la traducció i la interpretació; juristes interessats en l’àmbit de les regulacions tecnològiques; especialistes en tecnologies lingüístiques i professionals de les polítiques digitals; directius públics d’aquests àmbits; acadèmics i estudiants universitaris.

La inscripció ja està oberta.