• Imprimeix

La Universitat de Barcelona lliura Premi Carme Serrallonga. Paisatges Lingüístics

14/06/2016 14:06
El vicerector d'Estudiants i Política Lingüística de la UB i l'estudiant guardonada

El vicerector d'Estudiants i Política Lingüística de la UB i l'estudiant guardonada

L’estudiant de Doctorat en Turisme a la Universitat d’Alacant, Àngels Domènech, ha estat guardonada aquest migdia amb el Premi Carme Serrallonga. Paisatges Lingüístics que convoca la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (UB), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. El vicerector d'Estudiants i Política Lingüística de la UB, Manel Viader, i la subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, han participat en aquest acte que ha tingut lloc a la Sala Milà i Fontanals de la Universitat de Barcelona.

El Premi Carme Serrallonga Paisatges Lingüístics té per objectiu lapromoció de l’estudi del Paisatge lingüístic en els territoris de llengua catalana i vol fer palesa la realitat sociolingüística del català, a través de l’observació i l’anàlisi de les expressions lingüístiques que es troben a l’esfera pública, en un marc creixent de multiculturalisme i diversitat lingüística.

Aquest premi també vol ser un homenatge a la figura de Carme Serrallonga i Calafell (1909-1997), traductora i escriptora, que fou una incansable defensora de l’ensenyament en català durant el franquisme.