• Imprimeix

La Universitat de Barcelona organitza el col·loqui internacional "Mons romànics de frontera"

11/10/2017 11:10
Sala de Professors de l’Edifici Josep Carner

Sala de Professors de l’Edifici Josep Carner

La Universitat de Barcelona (UB) organitza el col·loqui internacional “Mons romànics de frontera” el proper dimecres, 18 d’octubre. Aquesta jornada acadèmica tindrà lloc a la sala de Professors de la Facultat de Filologia, situada a l’Edifici Josep Carner de la UB. El professor José Enrique Gargallo coordina l’activitat, que té la col·laboració de la Direcció general de Política Lingüística.

La sessió inaugural anirà a càrrec de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa i de la cap de Secció de Filologia Romànica de la UB, Maria-Reina Bastardas.

Aquest col·loqui tractarà sobre la situació en alguns confins de dominis de llengües romàniques, com la frontera luso-espanyola o la particularitat lingüística del benasquès, entre els dominis català, aragonès i occità gascó.

Els confins de l’àrea lingüística occitana hi seran presents de manera especial, ja que seran objecte de tres de ponències específiques del col·loqui: “Occitano in Piemonte. Coscienza lingüistica e attitudini nei confini orientali di Occitania”, a càrrec del professor Matteo Rivoira de la Universitat de Torí; “Occitània vista des de Catalunya”, a càrrec del professor Guilhem Naro de la Universitat Pompeu Fabra; i també la ponència “De Salses a l'Aran. La frontera lingüística catalanooccitana”, del professor Aitor Carrera de la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida, que abordarà la delimitació entre les llengües catalana i occitana, de gran proximitat i nombroses interaccions històriques.

La Direcció general de Política Lingüística col·labora en aquesta jornada acadèmica