• Imprimeix

La V Nit de la Llengua al Món Digital es dedicarà aquest any a Pompeu Fabra

30/07/2018 10:07

La viquimarató de la V Nit de la Llengua al Món Digital, que s’organitzarà el dijous 29 de novembre, es dedicarà aquest any a Pompeu Fabra en el marc de la commemoració de l’Any Fabra. Les persones interessades s'hi poden començar a inscriure enviant un correu electrònic a comunicacio@wikimedia.cat i indicant el nom.

L’objectiu que es proposarà als voluntaris que hi prenguin part serà completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre la figura de Fabra, en la celebració del 150è aniversari del seu naixement i del centenari de la publicació de la seva Gramàtica catalana i traduir-los a altres llengües.

La viquimarató tindrà la seu principal a Tarragona, coincidint amb el V Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”, del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, que es farà a Tarragona entre el 28 i el 30 de novembre. També hi haurà seus a Girona i Tortosa.

La viquimarató Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística, en què diversos voluntaris participen en una acció intensiva per ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia.