• Imprimeix

La cooperativa Col·lectivaT recull veus per completar un sistema de reconeixement automàtic de la parla obert i lliure en català

23/10/2018 13:10
Donem veus

La cooperativa Col·lectivaT, que treballa en els àmbits dels serveis lingüístics i les tecnologies de la parla, participarà a la Fira d’Economia Solidària, que se celebra els dies 27 i 28 d’octubre, amb l’activitat “Donem veus al català”. Aquesta acció té per objectiu la recollida de dades acústiques per entrenar i muntar un reconeixement automàtic de la parla (RAP) en català, obert i lliure. Des de la Direcció General de Política Lingüística s’ha atorgat una subvenció a aquest projecte de model de reconeixement de veu en català amb tecnologia CMUSphinx.

Durant tots els dies de la Fira hi haurà una cabina de so per fer donacions de veu en català. La cabina s’ubicarà a l’Espai TecnoFESC - Sala Elisa Garcia (Nau central d’expositors). La gent que vol planificar la seva visita, o oferir un cop de mà en la dinamització de l’activitat, ha d’emplenar aquest formulari.

El RAP permet el control de dispositius mitjançant comandaments orals. És una tecnologia que cada cop és més accessible i més sol·licitada per part dels consumidors.

La participació de Col·lectivaT a la Fira es concreta també amb la xerrada “Tecnologies de la parla: privacitat i sobirania tecnològica” en el bloc de «La sostenibilitat dels projectes tecnològics dins de l’ESS». En aquesta xerrada parlaran sobre la situació actual de les tecnologies de la parla. També detallaran les eines lliures disponibles per a crear sistemes de RAP i les iniciatives que estan generant dades obertes per entrenar-los. L’acte tindrà lloc el dia 28 d’octubre a partir de les 14 hores.