• Imprimeix

La directora general de Política Lingüística lliura els premis del concurs de l’Optimot «Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot»

08/05/2018 13:05
concurs

L’acte de lliurament dels premis de la tercera edició del concurs de l’Optimot «Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot» ha tingut lloc aquest dilluns, 7 de maig. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha presidit l’acte i ha tingut unes paraules d’agraïment i de felicitació per als concursants guanyadors.

En aquesta tercera edició, el concurs de Sant Jordi de l’Optimot a Twitter s’ha afegit a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra. El concurs proposava de fer microrelats inspirats en la vida i l’obra del Mestre. Les històries, a més, havien de contenir el nom de Fabra o algun derivat de l’antropònim correctament format: fabrià, prefabrià, postfabrià... Per optar a premi calia també ser seguidor dels comptes @Optimotcat i @AnyFabra.

Es van rebre un total de 76 microrelats dels quals 42 complien els requisits. Els tres primers classificats han rebut els premis següents: el guanyador (Joan Raventós), una tauleta i una subscripció anual al carnet TR3SC, i els classificats en segon (Martí Freixas) i tercer lloc (Xavier Nicolau), una subscripció anual al carnet TR3SC cadascun. A més, els deu primers classificats (Joan Raventós, Martí Freixas, Xavier Nicolau, Marc Costa, Blai Felip, Marta Finazzi, Daniel Llobet, Xavier Magrinyà, Mercè Mestre i Isabel Maria Vázquez) han rebut inscripcions per a dues persones per a la Ruta Pompeu Fabra.

Els microrelats guanyadors els va triar un jurat format per Marta Xirinachs, sub-directora general de Política Lingüística —en substitució de la directora general, Ester Franquesa—; Jordi Ginebra, comissari de l’Any Fabra; Mila Segarra, membre de l’IEC, i Mònica Montserrat, de la Ruta Pompeu Fabra.