• Imprimeix

La iniciativa europea Minority Safepack aconsegueix més d'1 milió de signatures

Minority Safepack té per objectiu impulsar una nova legislació que protegeixi les llengües minoritzades de la Unió Europea

05/04/2018 13:04
Minority Safepack

Foto: Minority Safepack

La iniciativa europea Minority Safepack, que té per objectiu impulsar una nova legislació que protegeixi les llengües minoritzades de la Unió Europea, ha aconseguit 1.215.789 de signatures de ciutadans de la Unió Europea segons dades de l’organització. També ha complert el requisit d’un mínim concret de signatures en set estats i ha superat la barrera en onze: Bulgària, Dinamarca, Espanya, Croàcia, Hongria, Itàlia, Lituània, Letònia, Romania, Eslovènia i Eslovàquia.

El fet d’haver haver aconseguir tot aquest suport implica que la Comissió Europea ha de prendre en consideració la petició, reunir-se amb els promotors i respondre si pensa assumir la reivindicació i promoure i aprovar una nova legislació lingüística a Europa.

La iniciativa ha estat impulsada per la Federal Union Of European Nationalities (FUEN), una federació que agrupa al voltant de 90 organitzacions de 33 estats europeus, que són representatives de pobles sense estat, minories nacionals i grups lingüístics minoritzats. La Federació no té adscrita cap entitat dels territoris de parla catalana però la iniciativa ha tingut el suport de la Plataforma per la Llengua i les entitats de la Federació Llull (Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balear).