• Imprimeix

La revista "Llengua Nacional" dedica un monogràfic a Pompeu Fabra

28/06/2018 13:06
Presentació

La directora general de Política Lingüística va participar en la presentació de la revista

La revista “Llengua Nacional” dedica el número 103 a la figura de Pompeu Fabra amb motiu del 150è aniversari del naixement del Mestre i del 100è de la publicació de la Gramàtica Catalana.

Aquest número especial de la revista inclou un editorial dedicat a l’Any Pompeu Fabra i una ressenya de l’acte inaugural d’aquesta commemoració que va tenir lloc al teatre Zorrilla de Badalona, el passat 21 de febrer.

En aquest número hi han participat acadèmics experts en l’obra de Fabra com Joan Martí i Castell, Joan Julià-Munné, Josep Murgades, Xavier Lamuela, David Paloma, Marcel Fité, Montse Sarret, David Pagès, que entrevista el filòleg, escriptor i activista cultural, Jordi Mir, el comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra, i Agnès Toda i Abel Carretero, que han coordinat les diferents contribucions.

La publicació difon també un seguit d’imatges que recorren la vida familiar i la trajectòria associativa de Fabra més enllà de l’àmbit acadèmic; una agenda d’activitats de l’any Fabra i una ressenya de les obres publicades amb motiu de la celebració.

La revista es va presentar aquest dimecres, 26 de juny, en un acte celebrat al  Museu de Badalona que va tenir la participació de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.