• Imprimeix

L'aplicació Duolingo, d'aprenentatge de llengües a partir de la traducció, inclou el català

02/12/2015 11:12
Duolingo

L’aplicació d’aprenentatge de llengües Duolingo, que promou l’aprenentatge de llengües a partir de la traducció, inclou el català des del mes de novembre. La posada en funcionament es va fer coincidir amb l’aniversari de la primera edició del diccionari de Pompeu Fabra.

Duolingo permet aprendre llengües a través del seu web. De moment, el català es pot aprendre des del castellà però no hi és com a llengua a partir de la qual es poden aprendre altres idiomes. Des del castellà, la plataforma permet aprendre anglès, francès, alemany, portuguès, italià, holandès, polonès, xinès i turc, entre d’altres.

Duolingo no està organitzat per nivells coneixement sinó que s’organitza per temes d’interès o aspectes gramaticals i és una bona eina de reforç per a l’aprenentatge del català tot i que no té programació ni guia didàctica.

Duolingo va ser iniciat pel professor Luis von Ahn i patrocinat amb una beca de la National Science Foundation dels Estats Units. El curs de català ha estat coordinat per Ferran Campillo i un equip de 8 col·laboradors dels diversos territoris de parla catalana.

Duolingo