• Imprimeix

Les 10 paraules més boniques del català

El #RepteFabra3 enceta la fase final

04/05/2018 11:05
Arbre

La Direcció General de Política Lingüística posa en marxa la fase de votació popular del #RepteFabra3 que té per objectiu triar les 10 paraules més boniques del català per portar-les al Pavelló de les llengües (Talepaviljoen). Aquest espai és l’eix central del projecte Terra de Llengües (Lân fan taal ), una iniciativa de l’ONG d’Afûk en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2018 que se celebra a la ciutat neerlandesa de Ljouwert. El #RepteFabra3 s’emmarca en la commemoració de l'Any Fabra. 

La primera fase, que s’ha dut a terme des del 26 d’abril fins al 3 de maig, ha consistit en recollir les propostes que els ciutadans han fet arribar amb l’etiqueta #RepteFabra3. Entre els participants d’aquesta fase se sortejaran 10 bitllets per a 2 persones a la ruta Pompeu Fabra. El nom dels guanyadors es farà públic el 8 de maig.

En 2a fase, del 4 al 7 de maig, tothom que ho desitgi podrà votar les paraules que més li agradin d'entre les 25 propostes amb més acceptació de la fase anterior mitjançant un formulari.

Les 10 paraules més votades seran presents al Jardí de les Llengües, l’espai on s'ubica el Pavelló de les Llengües o Talepaviljoen. A l'interior d'aquest edifici hi ha una representació de les comunitats lingüístiques petites d’Europa i a l'exterior se situaran les 10 paraules més boniques d’idiomes diversos. 

La instal·lació es podrà visitar a Ljouwert, capital de Frísia, fins al 28 d’octubre.