• Imprimeix

L'exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” i el monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra!” a la seu de la Diputació de Barcelona

18/09/2018 10:09
L'exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” i el monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra!” a la seu de la Diputació de Barcelona

L’exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa” elaborada per la Direcció General de Política Lingüística s’exhibirà a l’edifici de Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona, entre el 18 i el 28 de setembre. La inauguració serà avui dimarts, 18 de setembre, a les 18h en un acte en què participarà el president de la Diputació, Marc Castells, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La mostra recorre diferents aspectes de la vida del Mestre com l’aportació de Fabra a la llengua catalana, l’arrelament social de la seva figura i obra i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball.

En el mateix acte també es farà una representació del monòleg teatralitzat “Pompeu Fabra: jugada mestra”, produït per la Direcció General de Política Lingüística, dirigit per Maria Pla i protagonitzat per l’actor Òscar Intente, un apropament a la dimensió científica, humana i ciutadana de Pompeu Fabra a partir de la metàfora esportiva.

La Diputació de Barcelona se suma amb aquests actes a l’Any Pompeu Fabra que se celebra aquest 2018 per commemorar el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Al llarg de l’Any Pompeu Fabra el monòleg s’ha programat a 35 localitats. L’exposició haurà pogut ser visitada durant l’any en 82 espais. En aquest moment, el web de l’Any Fabra recull 450 activitats programades fins a final d’any, entre les quals, a més del monòleg i l’exposició, destaquen les 93 Conferències Fabra, un cicle de xerrades organitzats per la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la col·laboració d’ajuntaments i entitats d'arreu de Catalunya. El cicle ha tingut ponents com el president de la Generalitat, Quim Torra; el comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa i altres personalitats com Joan Costa, Jordi Ginebra, Rosa Lloret, Jordi Manent, Mònica Montserrat, Josep Murgades, Neus Nogué,  David Paloma, Mila Segarra, Genís Sinca o Sílvia Soler.