• ???label.telegram???
  • Imprimeix

La Direcció General de Política Lingüística publica dues noves activitats de la col·lecció ‘Llegir per parlar, llegir per aprendre’

20/04/2018 12:04
Llegir per parlar

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la Direcció General de Política Lingüística publica dos nous quaderns d’activitats de la col·lecció Llegir per parlar, llegir per aprendre. Aquest material té com a finalitat reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura.

Els quaderns que avui es presenten s’emmarquen en la celebració del centenari del naixement de dos grans autors de la literatura catalana: Maria Aurèlia Capmany i Manuel de Pedrolo. Concretament,  s’han triat fragments dels llibres Feliçment, jo soc una dona, de Capmany, i Joc brut, de Pedrolo. Les activitats didàctiques que es proposen amb aquests fragments permeten donar a conèixer els escriptors i la seva obra alhora que promouen la lectura i la conversa entre els aprenents de català i els voluntaris del programa Voluntariat per la llengua.

Amb aquests dos nous dossiers, la Direcció General de Política Lingüística ofereix 69 quaderns d’activitats de la col·lecció Llegir per parlar, llegir per aprendre que proposen textos de més de 30 autors diferents, entre els quals es poden trobar Maria Barbal, Aurora Bertrana, Pere Calders, Josep Maria Espinàs, M. Mercè Marçal, Jesús Moncada, Pere Quart, Montserrat Roig, Ramon Llull o Albert Espinosa.

Es tracta dels quaderns 'La polifacètica Capmany (especial Sant Jordi 2018)' i 'Manuel de Pedrolo (especial Sant Jordi 2018)'