• Imprimeix

Lleida acull una Matinal de llengua dedicada als canvis de la normativa lingüística de l’IEC

09/02/2017 09:02
Matinals de llengua

La Direcció General de Política Lingüística ha obert el termini d’inscripció per participar a la Matinal de llengua sobre Novetats de la Secció Filològica en matèria de normativa: Gramàtica de la llengua catalana i Ortografia catalana. La sessió tindrà lloc divendres, 3 de març, a partir de les 12 hores, en un espai per determinar de la ciutat de Lleida.

Les membres de la Secció Filològica Gemma Rigau, presidenta de la Comissió de Gramàtica, i Mila Segarra, membre del Grup de treball d’Ortografia Catalana presentaran  les característiques principals d’aquestes dues obres, amb una atenció especial als aspectes nous que contenen.

Les Matinals de Llengua són sessions tècniques de caràcter monogràfic organitzades per la Direcció General de Política Lingüística. S’adrecen a professionals de la llengua: tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística, planificadors i dinamitzadors lingüístics de l’Administració i de serveis lingüístics d’universitats i organitzacions diverses, activistes d’entitats de llengua, etc.

La DGPL ha organitzat 5 Matinals de Llengua per difondre els canvis en la normativa lingüística que han tingut la participació de 900 professionals. Les sessions s’han dut a terme a l’Ateneu Barcelonès; a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; a la casa de Cultura de Girona, al Palau Oliver de Boteller de Tortosa i a la Filmoteca de Catalunya.