• Imprimeix

Lliurament del Premi Llengua Nacional

20/11/2018 14:11
Lliurament del Premi Llengua Nacional

El lliurament de la primera edició del Premi Llengua Nacional tindrà lloc avui dimarts, 20 de novembre, a les 19 hores, al Born Centre de Cultura i Memòria. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, participarà en l’acte de lliurament del guardó que impulsa l’Associació Llengua Nacional, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

El premi té per objectiu fer un reconeixement a projectes empresarials, impulsats per petites empreses i cooperatives d’arreu dels territoris de parla catalana, que mostrin un compromís ferm amb el català i que contribueixin a l’extensió de l’ús i d’un ús correcte de la llengua catalana. 

La primera part, tindrà la participació del fundador i director de la companyia Parlem Telecom, Ernest Pérez-Mas, que parlarà de la situació de la llengua catalana en el món de l’empresa. En la segona part, tindrà lloc el lliurament dels regals als guardonats en el concurs fotogràfic #FabraDeVacances i, finalment, es farà públic el guanyador i el finalista d’aquesta edició del Premi Llengua Nacional.

L’acte serà presentat per l’actriu i presentadora Txe Arana i tindrà un apunt musical a càrrec cantautor barceloní Jordi Montañez que preestrenarà dues cançons del seu quart disc.

En aquesta convocatòria s’han rebut un total de 20 candidatures  que inclouen des de diaris digitals fins a petites editorials, cooperatives , una empresa de jocs de taula, una altra de serveis turístics, comerços, empreses de lleure i de serveis extraescolars, etc. Pel que fa a la seva localització, hi ha projectes de Lleida, Banyoles, el País Valencià, Falset, Arbeca, Mataró, les Borges Blanques o Cardedeu.

D’entre aquests el jurat ha seleccionat un primer premi, dotat amb 2.500 euros, i un  finalista dotat amb 1.000 euros. El jurat d’aquesta primera edició ha estat integrat per la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa: l’escriptor i sociolingüista, Bernat Joan, la professora de lingüística de la Universitat de Barcelona Carme Junyent; la vicepresidenta de l’AELC al País Valencià, Gemma Pascual, i els membres de la Junta de l’Associació Llengua Nacional, Maria Rosa Bayà, Albert Jané i Abel Carretero.

L’Associació Llengua Nacional forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.