• Imprimeix

Lliurament del premi Robèrt Lafont a la Fondacion Musèu Etnologic dera Val d’Aran

20/12/2016 13:12
Robèrt Lafont

L’acte de lliurament del premi Robert Lafont, tindrà lloc demà dimecres, 21 de desembre, a la seu de l’SGAE. El guardó, que aquest 2016 ha obtingut la Fondacion Musèu Etnologic dera Val d’Aran. La Generalitat de Catalunya va instituir aquest premi amb l'objectiu de reconèixer persones o entitats que s'hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana.

El conseller de Cultura, Santi Vila presidirà l'acte en el qual participarà també la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La primera part se centrarà en “Les relacions entre els espais culturals occità i català” i tindrà les intervencions del president de l’entitat Convergéncia Occitana, Joan Francès Laffont; la professora de dret de la UB i especialista en dret lingüístic, Eva Pons, i el professor de lingüística occitana a la Universitat de Tolosa-Joan Jaurès Patric Sauzet. 

Seguidament, la directora general de Política Lingüística farà la lectura del veredicte del jurat i el conseller de Cultura lliurarà el guardó, obra de l’escultor Manel Cusachs, a la presidenta de la Fondacion Musèu Etnologic dera Val d’Aran, Rosa M. Salgueiro.

La periodista Ares Riu, presentadora de l’informatiu diari en aranès al canal 3/24 conduirà la vetllada que inclourà les actuacions musicals de Las Mondinas, grup polifònic gascó de Tolosa, i de la cantautora aranesa Alidé Sans.