• Imprimeix

El professor Christer Laurén, Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística

22/11/2018 13:11
Christer Laurén
El professor finès Christer Laurén rebrà demà divendres, 23 de novembre, el 28è Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística. El guardó té per objectiu valorar el conjunt de l’obra individual d’una persona de fora del domini lingüístic, escrita en qualsevol llengua, i que hagi significat un notable coneixement de la realitat històrica i cultural catalana, o bé l’aportació teòrica o pràctica d’una persona de qualsevol país que hagi significat una important contribució al coneixement, reconeixement, promoció o defensa d’una o més cultures i nacions sense estat. El premi es atorgat conjuntament per la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.
 
El lliurament tindrà lloc a les 12 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra i es durà a terme en el marc dels VII Premis Internacionals Ramon Llull, que atorga la Fundació Ramon Llull. L'acte tindrà la participació de la consellera de Cultura, Laura Borràs; la ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra, Olga Gelabert; el director de la Fundació Ramon Llull, Vicenç Villatoro; la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, i el president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Miquel Strubell. La directora general de Política Lingüística. Ester Franquesa, assistirà a l'acte.
 
A més del Premi de Catalanística i a la Diversitat Lingüística, els Premis Internacionals Ramon Llull inclouen també, d'una banda el Premi a la Promoció Internacional de la Creació Catalana, que distingeix una persona o institució que hagi organitzat un projecte de promoció d’un important artista català a nivell internacional, i de l'altra, el Premi Ramon Llull de Traducció Literària que distingeix la millor traducció a una altra llengua d’una obra de literatura catalana.