• Imprimeix

Acte de lliurament dels guardons del Memorial Francesc Candel 2014

07/10/2015 13:10
El guardó, obra de l'escultor Ferran Soriano

Els guardons de la setena edició del Memorial Francesc Candel es lliuraran avui dimecres, 7 d’octubre, en el marc d’un acte presidit per la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que tindrà lloc a les 19 hores, al Col·legi de Periodistes. També hi participaran el president de la Fundació Paco Candel, Pere Baltà, i la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet. A l’acte hi assistirà la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, a més dels premiats en les diferents categories.

Els guardons d’aquesta edició suposen l’epíleg de la commemoració del 50è aniversari de la publicació d’Els altres catalans. En aquesta ocasió els guardonats són: en l’àmbit social, la demògrafa Anna Cabré i Pla; en l’àmbit cultural, els músics Jaume Cristau i Josep Mut; i en l’àmbit de la comunicació, l’Escola SEAT de La Marina de Sants.

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura ha contribuït a difondre la figura i l’obra de Paco Candel a través del programa “Paco Candel. Catalunya, un sol poble”, en el qual també hi participen el Departament d’Ensenyament i la Secretaria General per a la Immigració. Concretament, la DGPL ha publicat materials didàctics i de difusió, entre ells la Petita història de Paco Candel.